Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Dakterras als oase in de stad
Dakterras inspiratie Modern interieur

Dakterras als oase in de stad


Met slimme keuzes creëer van je lege stukje dak een ware plek van rust midden in de stad. Ook ingesloten door kantoorgebouwen kun je van je dakterras een uitnodigende stadstuin maken. Met een mix van groen en meubilair verander je je dakterras in een sociale ontmoetingsplek.

Dakterras als oase in de stad

Breed of lang dakterras

Vul je dakterras niet op met alle elementen die je in een grote tuin terug ziet. Het klinkt logisch, maar toch wordt deze fout vaak gemaakt. Eenvoud is de basis van je dakterras, dat geeft namelijk rust. Gebruik dezelfde, langwerpige vlonderplanken of tegels om je dakterras groter te laten lijken.

Creëer diepte

Om je dakterras nog ruimer te laten lijken kun je op diverse manieren diepte creëren. Bijvoorbeeld door een donkerkleurige schutting op klimop tegen een wand achterin je stadstuin te plaatsen. Kamperfoelie, clematis en Passiflora zijn geschikte klimplanten. Een pergola kan ook een goede optie zijn. Prachtig met druiven, klimrozen of blauwe regen. Voor deze planten moet je wel tijd hebben, voor je het weet nemen ze heel je dakterras over.

Dakterras als oase in de stad

Combinatie van meubilair en groen

Je dakterras oogt rustiger en ruimtelijker door grote groene planten met lange bladeren. Door ze in een pot te zetten kun je jouw persoonlijkheid laten zien. Wil je een dakterras met moderne uitstraling? Dan is een robuust zwarte, betonnen pot een goede optie. Let bij de keuze voor tuinmeubelen op het comfortgehalte. Een stoel of bank waarin je lekker kunt wegzakken met een boek is perfect.

Dakterras als oase in de stad

Lust voor het oog

Met talrijke warme accenten maak je jouw dakterras een fijne oase. Accessoires zoals geurende planten in zachte kleuren en grote stoffen dekens voor koele avonden zorgen voor balans. Om je terras echt af te maken zijn unieke details van groot belang. Heb je een etentje? Dek je tuintafel dan met een wit basiskleed, maar kleed deze vervolgens aan met een kleurrijk servies en runner. Een plek, midden in de stad, om te genieten van een drankje, een maaltijd en goed gezelschap.

Dakterras als oase in de stad

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.