Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Color coding


Een hele poos heb ik niet begrepen wat er nu zo handig is aan het ‘color coden’ van boeken in de boekenkast.  Elke keer als ik weer een ‘gecolorcode’ kast tegenkwam in een magazine of op een blog kon ik alleen maar denken: En hoe kan ik nu een bepaald boek terugvinden? Ik kan onmogelijk alle kaften en bijbehorende kleuren onthouden…

color coding 9

color coding 8

Maar zoals ze in het Engels zo mooi zeggen: ‘It grows on you’. En inderdaad, mettertijd verschoof het accent voor mij van praktisch naar esthetisch.

color coding 7

color coding 6

color coding 5

color coding 4

color coding 1

color coding 3

color coding 2

Ook mijn kast moest er aan geloven. En WOW wat een effect. In een magazine zie je niet het voor –en na-effect. Thuis wel. Ik zou bijna zeggen: probeer het gewoon eens. Van wat leek op een opgeruimde kast ga je door het color coding-effect ineens naar een superstrakke boekenkast.

Maar ook een klein kastje krijgt ineens allure, ookal staan de boeken nog steeds schots en scheef. Het effect is gewoon gaaf.

Kleurrijke boekenkast

En dat is niet het enige voordeel. Het ziet er zo mooi uit. De boekenkast is vaak een ietwat saaie doorn in het oog. Een kast, gevuld met boeken. Dat is het, klaar. Maar door het kleureffect verandert de kast in een eyecatcher in huis. Het is niet meer die functionele boekenkast, het is plotseling die opvallende mooie, kleurrijke boekenkast! En dat je geen boek meer kunt vinden? Dat went, na verloop van tijd weet je gewoon weer alle boeken te vinden!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.