Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

cactussen
Vintage interieur Wooninspiratie

Cactussen! Helemaal terug van weg geweest.


Ze mogen weer! Cactussen! Na een jaar of 30 (of is het eigenlijk al 40?) not done geweest te zijn, zien we ze weer in menig woonblad en vensterbank verschijnen. Afgezien van dat ze gewoon leuk zijn, geven ze  ook een gerust gevoel. Ze verwachten immers niet zo veel van je op het gebied van verzorging en water geven. Waar een ‘gewone’ plant je na enkele weken zonder water genadeloos straft met hier en daar geel worden of met – nog erger- doodgaan, ziet een cactus er na een paar maanden nog steeds groen en gezellig uit.

Ik kan dus – nu ik blijkbaar niet geboren ben met groene vingers- met een gerust hart de cactussen gewoon negeren en water geven op het moment dat het mij uitkomt. Wat een zegen!. Natuurlijk hebben ze ook een venijnig kantje in de vorm van stekeltjes of serieuze stekels die meer neigen naar naalden, maar dat mag wat mij betreft de pret niet drukken.

Cactussen

Foto: Gozde Eker

Cactussen

Foto: Studio Hours

Cactus ideeën

Wil je graag één of meerdere cactussen in huis dan zijn er vervolgens legio mogelijkheden om de cactussen leuk neer te zetten. Natuurlijk gedijen ze prima in de gewone terracotta pot, wat zeker leuk is als je er een hele groep bij elkaar zet, maar zelf ben ik toch voorstander van wat originelers.

Weer terug van weggeweest is de plantenhanger. Er zijn er weer een heleboel te krijgen. Van lekker 70ies macramé tot een een hippe fluo-variant. Ook is het leuk om kleine cactusjes samen in een schaal te zetten. Kies voor een knalkleur voor de schaal voor een zomers gevoel of houd het juist wit voor een heel natuurlijk effect.

Cactussen

Foto: unknown via Pinterest

cactussen

Foto: Apartment Therapy

cactus 5

Foto: Drifter and the Gipsy

cactussen

Foto: Angus & Celeste

Mooi is het om de cactussen in een klein groepje neer te zetten op een klein bijzettafeltje. Zo maak je van je aanwinsten echt eyecatchers.

Wil je toch gewoon die teracotta pot? Dan kan je misschien nog creatief aan de slag en ze een leuk kleurtje geven.

cactus 8

Foto: Unknown via Pinterest

cactussen

Foto: Etsy.com

cactussen

Foto: Elle Decoration

cactus 10

Foto: Apartment Therapy

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Terracotta potjes | Inrichting-huis.com
  2 juli 2016 at 11:01

  […] potjes in verschillende formaten (van heel klein tot heel groot) met verschillende planten. Cactussen zijn bijvoorbeeld ook helemaal hot in die […]

 • Reply
  Cactussen in de tuin | Inrichting-huis.com
  18 maart 2017 at 11:00

  […] Cactussen zijn helemaal hot, maar dat wisten we eigenlijk al heel lang. Iedereen blogt erover en veel mensen creëren super leuke urban jungles met de mooiste cactussen. […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.