Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Brooklyn tin tiles behang van Merci
Vintage interieur Woonaccessoires Wooninspiratie

Brooklyn tin tiles behang van Merci


Het Nederlandse NLXL werd vooral bekend door het betonlook en sloophout behang van samenwerkingen met Piet Boon en behang en Piet Hein Eek. Maar met de populaire Franse conceptstore Merci uit Parijs, heeft NLXL een nieuwe samenwerking gevonden. Samen hebben zij namelijk het ‘Brooklyn tin tiles’ behang ontworpen. Mooi en uniek behang voor bijvoorbeeld de keuken of woonkamer. Maar ook in de slaapkamer of kantoor staat het super leuk!

Brooklyn tin tiles behang van Merci

d7bbe593e5f61bfffd671a2d8f5a2be7

Brooklyn tin tiles behang van Merci

Behang wordt vaak gezien als ouderwets en stoffig. Veel jonge mensen kiezen er daarom vaak voor om de muren strak te stucen en te schilderen.

Ik begrijp wel waarom daar voor wordt gekozen. Ten eerste klopt het wel dat sommige behang ook echt heel ouderwets en lelijk. Hoewel smaken natuurlijk verschillen. Wat de één mooi vindt, kan de ander heel lelijk vinden, en andersom. Maar ik denk ook dat veel mensen niet weten dat er juist ook super leuk behang bestaat. En ja, ook voor jonge mensen. Het Brooklyn tiles behang van NLXL bijvoorbeeld!

Brooklyn tin tiles behang van Merci

Brooklyn tin tiles behang van Merci

Als je voor behang kiest, betekent het niet dat je alle muren in huis moet behangen. Het is juist leuk om behang te combineren met strakke muren. Op die manier is het bijvoorbeeld geoorloofd om een muur met behang met een druk patroon te bekleden, zonder dat het té druk overkomt.

Brooklyn tin tiles behang van Merci

Vintage tin tegels
Het Brooklyn tin tiles behang is geïnspireerd door de vintage geschilderde tegels die vroeger in Noord Amerika werden gebruikt in oude fabrieken en pakhuizen. Merci heeft deze bijzondere karakteristieke tegels gebruikt als winkeldecoratie. En sinds de opening in 2009 is er geen dag voorbij gegaan, zonder dat er een bezoeker naar de mooie tegels heeft gevraagd. Mensen wilden dat ook thuis hebben!

Merci x NLXL
Daarom is Merci op het idee gekomen om in samenwerking met NLXL een behang ontwerp te maken, waarop deze tin tiles zijn gedrukt. Prachtige afdrukken met de karakteristieke tegeltjes in een beetje vintage versleten look. Het Brooklyn tin tiles behang is verkrijgbaar in achter verschillende dessins.

Brooklyn tin tiles behang van Merci

Brooklyn tin tiles behang van Merci

brooklyn tiles nlxl

cdc3056ee85b98bffd8b6a12494b6f9f

f2890ec4c857b9a19e889b4b6269fef8

8f48f8dff29b5e3ebd580d300a10f0ec

Brooklyn tin tiles behang van Merci is verkrijgbaar bij: www.wallcover.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.