Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Landelijk interieur Modern interieur Wooninspiratie

Binnenkijken op Vlieland


In de gezellige Dorpsstraat wonen Bernard en Miranda Bulsink. Het huis dat ze in april vorig jaar betrokken heeft het afgelopen jaar een fikse metamorfose ondergaan.

4

2

Wie wel eens voet heeft gezet op het ‘Ibiza van het Noorden’, ook wel Vliebiza genoemd, weet dat het de Dorpsstraat zich kenmerkt door mooie historische pandjes, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Gezelligheid in een decor van duinen, bos, strand en zee.

Jaarlijks bezoekt een groot aantal toeristen het eiland om te genieten van de rust en ruimte die Vlieland biedt.

3

10850237_954760234538627_8350614828529566507_n

Jaren ’30 architectuur
Het jaren ‘30 huis heeft van zichzelf al veel stijlelementen die passen in een modern-landelijk interieur. Hier en daar is deze stijl gecombineerd met strandelementen zoals juttershout en schelpen om het eilandgevoel compleet te maken. Zo past het huis weer helemaal in deze tijd.

Miniwinkeltje in de hal
Tijdens de verbouwing ontstond bij Bernard en Miranda het idee om in de hal, die een mooi ruim formaat heeft, een miniwinkeltje te starten. Na wat speurwerk en marktonderzoek viel de keuze op een winkeltje met koffie en thee. Om lekker zelf van te genieten of weg te geven als leuke attentie voor de thuisblijvers. Miranda vertelt: ‘Vroeger hielp ik mijn oma altijd al in de winkel. Ik vind het zo leuk om mooie cadeautjes te maken en mensen blij de deur uit te zien gaan.’ Ze voorziet ieder pakje van een zelfgemaakt Vlielands gedichtje.

6

Ondernemersbloed
De oma en opa van Miranda waren ondernemers pur sang. Een inspiratiebron voor haar, en dat is dan ook de reden dat zij ervoor koos om ze een prominente plek te geven in haar miniwinkeltje. Dit deed ze door een prachtige foto af te laten drukken van het stel op canvas. Dagelijks wordt haar gevraagd wie die mensen op de foto zijn en vertelt zij trots dat zij aan hen haar ondernemersbloed te danken heeft.

5

De Koffiejuffer Vlieland
Het winkeltje draagt de naam De Koffiejuffer Vlieland. Er zijn 15 koffiesoorten en 120 theesoorten te verkrijgen. De koffie is biologisch en fairtrade en wordt indien gewenst vers voor je gemalen. De keuze in thee is enorm en kenmerkt zich door een groot assortiment rustgevende kruidentheeën. Helemaal passend bij de sfeer van Vlieland. Even los van de wal waan je je in een oase van rust.

10436011_883675408313777_9121481002877961492_n

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.