Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Bijzondere woning: New Orleans


Het lijkt me wel leuk om op regelmatige basis te komen met bijzondere woningen. Nu staat dit blog vol met bijzondere woningen en interieurs. Maar ik denk dat ik wel wat huisje kan vinden die net dat ene gekke karakter hebben waardoor ze net wat extra’s hebben. Zoals deze woning in New Orleans. Bewoond en eigenlijk, qua interieur, bedacht door bewoonster Tiffany. Een huis waar een 93-jarig vrouwtje woonde waarbij alle kamers met elkaar waren verbonden en er eigenlijk geen gang aanwezig was!

Bijzondere woning NO 5.5

bijzonder woning NO 1

Creatief inrichten
Tiffany besloot het helemaal anders aan te pakken. Ze nam tijdens een bezichtiging haar camera mee en tekende na de bezichtiging in een cafe haar plattegrond. Dit werd de basis van haar bijzondere woning. De kamers kregen meer privacy want er kwam een gang. Ruimtes werden opengebroken en alle obstakels van het huis veroorzaakt door de vorige bewoonster werden overwonnen. Tiffany keek er dwars doorheen.

En dit krijg je dan! Let vooral even op de creatieve manier waarop Tiffany haar huis eigen heeft gemaakt. Ik denk niet dat veel mensen vloerdelen aan het plafond van hun keuken bevestigen! Maar het effect is prachtig, vind je niet?

Bijzondere woning NO 3

bijzondere woning NO 2

Bijzondere woning NO 4

Bijzondere woning NO 5

bijzondere woning NO 8 bijzondere woning NO 7  Bijzondere woning NO 6

En het opvallende element in de woonkamer: de stenen schouw, staat als een nostalgisch rekwisiet midden in de ruimte. Een eyecatcher. Tiffany mixt op subtiele wijze oud met nieuw. En ze durft.

Zo zie je maar weer, dat je echt moet proberen door de ‘ellende’ van iemands woning heen te kijken voordat je het jouw eigen woning kan maken. Een huis heeft bijna altijd potentie, je moet het alleen kunnen en misschien ook durven te zien. Zoals Tiffany!

Bron: Apartmenttherapy.com | Fotografie: Jacqueline Marque

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.