Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Barcelona Chair
Woonaccessoires Wooninspiratie

Barcelona Chair


De Barcelona Chair is een ontwerp van de Duits-Amerikaans architect en meubelontwerper Ludwig Mies van der Rohe en interieurontwerpster Lilly Reich. Deze stoel is ontworpen voor het Duitse paviljoen van de wereldtentoonstelling die toen in Barcelona werd gehouden. De ontwerper werd geïnspireerd door een antieke vouwstoel, met een kruisvormig geconstrueerde, gepolijst rvs stalen poten. Dit was in de oudheid een statussymbool.

Barcelona Chair

De Barcelona Chair is functioneel, eerlijk, elegant en zonder franje. Less is more. Dat is de motto van deze iconische stoel. Op de wereldtentoonstelling waren twee Barcelona chairs aanwezig, bedoeld voor het koningspaar en waren beiden bekleed in wit geitenleer. Tegenwoordig wordt is de Barcelona Chair verkrijgbaar in verschillende soorten materialen en kleuren.

Originele Barcelona Chair

De originele Barcelona Chair heeft een ingegraveerde handtekening van Mies van der Rohe die het waarmerk geeft van echtheid. De prijs van de stoel inclusief de bijbehorende kruk heeft tegenwoordig een prijskaartje van ongeveer €8000,-.

Barcelona Chair

Barcelona Chair replica

Een originele Barcelona Chair is natuurlijk super mooi en bijzonder, maar voor velen is deze stoel niet betaalbaar. Deze mensen zouden dan kunnen overwegen om een replica te nemen. Je kan ze bijna niet van de originele Barcelona Chair onderscheiden en zijn bovendien van een hoogwaardige kwaliteit. Voor enkele honderden Euro’s zijn deze Replica’s verkrijgbaar.


barcelona-chair-replica

Klik hier om de relica te kopen!

Barcelona Chair

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.