Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamer van karakteristiek herenhuis
Badkamer inspiratie Modern interieur

Badkamer van karakteristiek herenhuis


In het verleden heb ik vaker geschreven over projecten van onze bekende Remy Meijers. Het ontwerp van deze statige woning bijvoorbeeld of deze indrukwekkende badkamer. Vandaag wil ik jullie wederom inspireren met een badkamer die door de Nederlandse interieurarchitect is ontworpen. Een badkamer van een meer dan honderd jaar oud herenhuis, die een lange periode als kantoor werd gebruikt.

Badkamer van karakteristiek herenhuis

Karakteristieke eigenschappen
Alle elementen die herinnerden aan de kantoorinrichting zijn verwijderd, terwijl de prachtige karakteristieke eigenschappen juist werden bewaard. In de badkamer is dat vooral terug te zien aan de prachtige ramen met glas in lood en mooie grote openslaande deuren. Ook het hoge plafond hoort daar natuurlijk bij. Mede hierdoor, maar ook de grote ruimte, is het echt een geweldige ruimte voor een badkamer.

Open inbouwkast badkamer

Open douche en vrijstaand bad
Alle wanden zijn strak gestuukt en wit geschilderd, terwijl het grootste gedeelte van de vloer betegeld is met mooie lichtgrijze grote tegels. Het centrale gedeelte is ingericht als het wasgedeelte, waar de douche en het vrijstaand bad zijn ingericht. Dit gedeelte heeft een natuurstenen vloer gekregen. De grote open douche met de mooie glazen wanden en de dubbele douchekoppen stralen een en al luxe uit. Net als de kristallen kroonluchter boven het bad.

Open douche met dubbele douchekoppen

In de wand, waar het bad staat gepositioneerd, is een moderne kachel verwerkt. Zowel aan de linker- als rechterkant daarvan, vind je een vaste badmeubel met wastafel en spiegel.

Voor nóg meer opbergruimte zijn open inbouwkasten gemaakt, met planken van hetzelfde hout als de grote ladekasten.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Marlous Tange
  20 januari 2016 at 20:17

  Hoi Manfung,

  Wat een prachtige badkamer! Ik ben voor een fotoshoot op zoek naar precies zoiets; is het op een of andere manier mogelijk om contact op te nemen met de eigenaar van dit huis, om te kijken of hij/zij hier open voor staat?

  Hopelijk is het voor jou ook mogelijk om contact met mij op te nemen hierover, alvast bedankt in ieder geval!

  Groetjes Marlous

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.