Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamer inspiratie Modern interieur

Badkamer renovatie van Kim Gray


Soms als je een badkamer ziet, dan denk je weleens dat het niet meer te redden is. Klein, vies en lelijk! Maar het zal je verbazen wat je ervan kan maken soms. Vandaag laten we de badkamer verbouwing zien van Kim Gray van de website kimgray.co.za, waar ze blogt over alles wat haar inspireert. Met haar badkamer verbouwing heeft Kim ons ook geïnspireerd!
Kim had te maken met een erg kleine badkamer, maar het is haar gelukt om heerlijk gevoel van luchtigheid en licht te creëren met een aantal slimme design beslissingen. Bekijk hieronder de before en after foto’s.

Badkamer renovatie van Kim Gray

Marokkaans geïnspireerde badkamer

Kim is een grote fan van Marokkaanse interieurs. Ze besloot dan ook de badkamer renovatie te laten inspireren door Marokkaanse invloeden. Omdat het gaat om een kleine badkamer, wist ze dat het niet te druk mocht worden. Tóch heeft ze gekozen voor een Marokkaanse tegelvloer met een zwart witte patroon. Prachtig, maar door de drukke vloer was het ook zaak om de rest simpel en rustig te houden.

Badkamer renovatie van Kim Gray

Badkamerverbouwing

Er zijn een aantal punten die een groot verschil hebben gemaakt. In plaats van een nieuwe complete douchecabine, heeft Kim gekozen voor een andere vorm van doucheafscheiding. Een vaste doucheafscheiding bestaande uit twee vaste muren die iets hoger zijn dan een meter. Net hoog genoeg om het water tegen te houden, en niet te hoog zodat het te hokkerig wordt. De jaloezieën zijn vervangen door doorschijnende witte gordijnen. Voor de lelijke oubollige wastafel is een prachtige porseleinen waskom teruggekomen. Dit heeft ze gecombineerd met een moderne inbouwkraan die strak in de muur is verwerkt.

Patchwork tegels en tadelakt

Maar het grote verschil wordt tóch gemaakt door de vloer en de muren. De oude oubollige tegels zijn vervangen door super leuke zwart witte patchwork tegels, terwijl de muren volledig bewerkt zijn met lichte tadelakt. Hierdoor heeft de badkamer een exotische Marokkaanse sfeer gekregen.

Badkamer renovatie van Kim Gray

Badkamer renovatie van Kim Gray

Badkamer renovatie van Kim Gray

Als verlichting is er gekozen voor moderne spotjes van Budgetlight, die strak in het plafond zijn verwerkt.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.