Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamer met dakraam in schuine wand
Badkamer inspiratie

Badkamer met dakraam in schuine wand


Schuine wanden in huis zijn altijd lastig. Je hebt wel het aantal oppervlakte, maar de loopruimte is minder. Vooral in een badkamer is een schuine wand totaal niet gewenst. De ruimte is meestal al minimaal en dan moet je ook nog rekening houden met een schuine wand. Niet te doen, of toch wel? Volgens Velux wel in ieder geval.

De onderstaande badkamer is onderdeel van een project met een energiezuinige woning. Een badkamer die nog wel een redelijke oppervlakte heeft, maar waar ook een schuine wand aanwezig is. Ze hebben er twee grote dakramen ingebouwd en kijk wat het resultaat is. Optisch lijkt het helemaal geen probleem en kijk hoe heerlijk licht de badkamer is. Eigenlijk zijn wij het wel met Velux eens!

Badkamer met dakraam in schuine wand

Lichte badkamer kleuren

Het is verstandig om een kleine badkamer in te richten met lichte kleuren. Met donkere kleuren maak je namelijk de badkamer nóg kleiner. Deze badkamer heeft dan ook een licht kleurpalet met natuurlijke kleuren zoals wit en zandkleur. De houten wasmeubel en de prachtige houten balken aan het plafond zorgen hier bovendien voor een natuurlijke zen sfeer.

Wat ook bijzonder is in deze badkamer, is dat het grootste gedeelte van de wanden gestuukt zijn. Alleen bepaalde stukken zoals het stukje achter de wastafel en het douchegedeelte zijn betegeld met kleine witte tegeltjes. Dit geeft een verrassend effect aan de badkamer.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.