Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamer inspiratie

Badkamer met dakkapel


Het komt vaak genoeg voor, vooral in bovenwoningen, dat een badkamer zich op zolder bevindt. Dan heb je al gauw te maken met een badkamer met een schuin dak. Iedereen weet dat dit niet ideaal is. Bovendien hebben veel van deze gevallen ook geen ramen. Je hebt hierdoor geen natuurlijk licht, wat wel fijn is in de badkamer, en is het ook niet mogelijk om deze vochtige ruimte te ontluchten.

Er zijn twee oplossingen voor dit vaak voorkomend probleem:
1. De badkamer voorzien van een dakkapel
2. De badkamer voorzien van een dakraam

Dakkapel in de badkamer

Sommige mensen kiezen ervoor om een dakkapel te nemen in de badkamer. Het grote voordeel van een dakkapel is dat de ruimte, of in ieder geval de loopruimte iets toeneemt. Dit zorgt er ook voor dat de badkamer veel groter oogt, eigenlijk groter dan dat het in werkelijkheid is. Een badkamer met een dakkapel lost ook het ontluchtingsprobleem op. Omdat je meestal de ramen open kunt zetten, is het mogelijk om de boel te ontluchten.

Badkamer met dakkapel

Het grote nadeel van een dakkapel in de badkamer is meer een financiële kwestie. Je moet voor een dakkapel al gauw rekenen op een bedrag tussen de €6000,- en €10.000,-. Dat is veel geld natuurlijk. Bovendien zorgt het er niet echt voor dat de waarde van je huis zal stijgen. Maar de ruimte, het zonlicht, en de mogelijkheid om te ontluchten zijn natuurlijk grote voordelen. Je moet dus een overweging maken.

Badkamer met dakraam

Je kan ook een dakraam in de badkamer nemen. Ten eerste kan je een dakraam open zetten, waardoor het ook mogelijk is om de badkamer te ontluchten. Ten tweede komt er natuurlijk ook zonlicht door het dakraam. Heerlijk! Bovendien is een dakraam relatief veel goedkoper dan een dakkapel in de badkamer. Voor een dakraam moet je rekenen op een bedrag tussen de €500,- en €1000,- inclusief montage, afhankelijk van de grootte van het dakraam.

Badkamer met dakraam

Badkamer met dakraam

Dakkapel of dakraam in de badkamer?

Je moet dus een overweging maken. Het enige extra voordeel die je krijgt bij een dakkapel in de badkamer ten op zichte van een dakraam, is de extra ruimte. Ik moet wel eerlijk bekennen dat je met een dakkapel in de badkamer wel een veel ruimere uitstraling krijgt. Maar heb je het hiervoor over om duizenden Euro’s te betalen?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.