Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken

Babette Leertouwer & haar woninginrichting


Wie is Dorine/Babette?
Babette is heel gelukkig getrouwd, en heeft net een nieuw huis gekocht met haar man. Ze houdt enorm van reizen en het allerliefste houdt ze van ‘Kringlopen’. elke week loopt ze de 3 kringloopwinkels af in haar omgeving… Op zoek naar mooie, vergeten spullen zodat ze die kan opknappen. Babette heeft tevens een eigen mode/interieur label ‘Halona’.

Hoe ziet een normale werkdag van jou eruit?
Ik ken geen normale werkdag, elke dag is anders. Ik werk voor mezelf, samen met Dorine heb ik het bedrijfje ‘Halona’. Wij maken mode en interieur producten vanuit restmateriaal en kringloopspullen. We werken vanuit het materiaal dat we vinden dus we hebben geen vaste collectie. We doen eigenlijk elke dag waar we zin in hebben. Dachten we s’morgens bij het uit bed gaan nieuwe shirts te gaan maken, blijkt dat we toch meer zin hebben om naar de kringloop te gaan. Zijn we bij de kringloop vinden we een geweldige stof waarvan we direct een mooi plaid willen maken…. ongepland en altijd dus een verassing wat de dag ons brengt…Daarnaast verhuren we onszelf als freelancer en doen we mode en interieur projecten, dan is de dag ook weer zo anders en zijn we meestal ergens op locatie.

En je vrije dag?
Mijn werk zie ik meer als ‘hobby’ daardoor is de grens vervaagd tussen een werkdag en een vrije dag. Mijn man heeft een kantoorbaan en dus wel vaste tijden, wanneer hij vrij is vinden we het tot nu toe nog heerlijk om in ons huis te ‘niksen’ aangezien we pas sinds 2 maanden hier wonen. Verder gaat hij vaak mee ‘kringlopen’ en houden we ervan om met vrienden te eten.

Wat doe je het allerliefste?
kringlopen, reizen, mooie dingen maken op het gebied van mode en interieur.

Beschrijf eens de inrichting van jouw huis?
Bijna alles is tweedehands (alleen de keuken,badkamer en tv zijn nieuw…) wit, rustig, gezellig.

Wat betekent je huis voor je?
waar ik tot rust kom en samen met mijn man Erik kan genieten van gezelligheid.

Je mag één ding van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe huis. Wat neem je mee?
mijn ‘Halona’ plaid. uit mijn eigen collectie een gemaakt plaid van allemaal verschillende kringloop en restmateriaal lappen. Ik gebruik hem elke avond om onder te zitten op de bank. Vaak is het ruzie met de poes… want hij beschouwt hem tegenwoordig als zijn kleedje. Dus wanneer ik er niet onder zit, zit onze poes erop.

Is er nog iets dat je aan je huis wilt doen?
ja ik heb elke week weer nieuwe ideeën. soms wordt mijn man er gek van.. heeft hij net die ene spiegel opgehangen, bedenk ik me de volgende week dat er toch een sloophout lijst om moet. Op dit moment wil ik heel graag iets anders met de trap, een andere kleur of vloerbedekking, ik ben er nog niet uit….

Waar haal jij inspiratie vandaan?
Uit woonbladen, maar vooral spontaan als ik bij de kringloop rond loop. dan zie ik iets moois en kan ik al helemaal bedenken wat ik ermee wil doen of waar het moet gaan staan/hangen.

Wil jij meer over Babette weten? Bezoek haar website www.halona.nl.

Woninginrichting van Babette Leertouwer

Woninginrichting van Babette Leertouwer

Woninginrichting van Babette Leertouwer

Woninginrichting van Babette Leertouwer

Woninginrichting van Babette Leertouwer

Woninginrichting van Babette Leertouwer

Woninginrichting van Babette Leertouwer

Woninginrichting van Babette Leertouwer

Woninginrichting van Babette Leertouwer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Claudia Leertouwer
  20 oktober 2010 at 17:52

  Hallo Babette,

  Wat leuk om toevalligerwijze nog een Leertouwer tegen te komen die gek is van wonen!

  Groetjes.
  Claudia

 • Reply
  Marinda
  27 oktober 2010 at 23:22

  Wat een prachtig huis! Zo wit, zo sereen.. Love it!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.