Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis
Binnenkijken Vintage interieur

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis


Wie is Annelies Vermeulen?

Ik ben Annelies (31) en ik woon samen met mijn man Lucas, kat Flipper en konijnen Bonnie en Jari in een huisje in Utrecht.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik freelance journalist en webredacteur. Daarnaast heb ik twee Etsyshops. In mijn Etsyshop Allihoppa verkoop ik handgemaakte vilten broches, postkaarten en dierenhangers. Daarnaast heb ik onlangs Allihoppa Vintage geopend, een vintagewinkeltje. Ook blog ik wekelijks op mijn blog Allihoppa over leuke zelfmaakideeën en de dingen die mij inspireren.

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werkdagen verschillen erg van elkaar. Soms werk ik perioden fulltime op locatie bij een opdrachtgever, maar nu werk ik weer vanuit huis. Beide hebben voordelen. Nu heb ik bijvoorbeeld weer meer tijd om nieuwe artikelen te maken voor mijn winkel en artikelen te schrijven voor mijn blog.

En je vrije dag?
Op een vrije dag ontbijt ik graag uitgebreid om daarna lekker lang de bossen in te gaan. Het liefst lees ik ook nog een boek, borrel ik met vrienden, ga ik uit eten en kijk ik een film of een serie. Maar ja, zo’n vrije dag is altijd zo weer om he.

Wat betekent interieurinrichting voor jou?

Ik hou heel erg van mooie, fijne huizen. En dat hoeven echt niet die perfecte huizen uit interieurtijdschriften te zijn, waarvan je je afvraagt of er echt mensen wonen. In een huis moet geleefd worden en dat mag ook te zien zijn.

Hoe zou jij jouw interieurinrichting omschrijven?

Kleurrijk, tweedehands met hier en daar zelfgemaakte accessoires, zoals de kussens en het gehaakte kleedje. Maar ook de geluidsboxen, die Lucas heeft gemaakt en al alle kleuren van de regenboog hebben gehad en ook nu weer een ander kleurtje gaan krijgen.

De boomstammetjes heeft mijn schoonvader gezaagd in de Ardennen. We hebben ze al een tijd en ik was ze eigenlijk een beetje zat, maar toen kregen we onze kat Flipper en nu zijn ze natuurlijk erg geschikt als krabpaal, dus ze blijven nog wel even omdat we op deze manier onze meubels kunnen sparen.

Als je een ding mee kan nemen naar je volgende huis, wat neem je mee?

Het televisiemeubel dat mijn ouders ons voor ons trouwen gaven. Mijn ouders wilden ons graag iets geven dat bij ons zou blijven en waarbij we altijd zouden denken: ‘Oja, dat kregen we toen we trouwden.’ Dus als ik het niet mee zou nemen, zou het hele plan meteen mislukt zijn J

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Ik ben een tijdschriftverslaafde, dus voornamelijk uit tijdschriften. Maar ook van blogs, pinterest en mooie woonwinkels.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Strand West hier in Utrecht vind ik fantastisch, maar mijn budget laat het niet toe daar al te vaak iets te kopen.

Jouw tip voor de lezer?
Doe lekker waar je zelf zin in hebt. Mix oud met nieuw, kleur met weinig kleur. Kies spullen die je zelf leuk vindt, dan voel je je het meest thuis.

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Annelies Vermeulen van Allihoppa en haar huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Roland
  2 april 2014 at 22:21

  Echt super interieur, zeker de kleur achter de bank is erg mooi!
  Wat is het ral nummer of het merk van deze kleur?

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.