Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tuinhek metaal
Tuin inspiratie

3 Redenen om te kiezen voor een tuinhek van metaal


Tuinhekken zijn er in veel verschillende soorten en vaak wordt meteen gedacht aan een houten hek. Maar een tuinhek van metaal kan ook een goede optie zijn. We geven je een paar voordelen die vast helpen bij het maken van de juiste keuze.

Sterk

Het belangrijkste voordeel van een metalen tuinhek is dat het heel sterk materiaal is. Dubbelstaafs hekwerk is daar een mooi voorbeeld van. Dit is gemaakt van metalen draadstaven waarbij de horizontale draden dubbel zijn. Hierdoor is het hek heel stevig en kan het wel tegen een stootje. Dat maakt het hekwerk ook heel handig om je tuin te beschermen tegen ongewenst bezoek. Maar ook een bedrijventerrein of speeltuin kan goed afgeschermd worden met dubbelstaafs hekwerk.

metalen tuinhek

Lange levensduur

Omdat metaal een sterk materiaal is, gaat het ook lang mee. Houten tuinhekken zullen uiteindelijk vergaan, omdat hout gevoelig is voor vocht. Er zit natuurlijk wel verschil tussen houtsoorten, maar geen enkel houten tuinhek wint het van een metalen hek. Wil je dus een tuinhek waar je lang plezier van hebt, dan is metaal een handige keuze. Bovendien ben je geen tijd kwijt aan onderhoud. Een houten hek heeft vaak olie of beits nodig om mooi te blijven en de levensduur te verlengen. Dat is bij een metalen tuinhek niet nodig.

Diverse afmetingen

Voor het optimaal beschermen van je tuin of bedrijventerrein is een hoog hek natuurlijk handig. Het voordeel van een dubbelstaafs hekwerk is dan dat je er ook gewoon doorheen kunt kijken. Daardoor kun je dus blijven genieten van je uitzicht terwijl je zeker weet dat er geen ongewenst bezoek de tuin in kan komen. En als je juist wel graag ook privacy wilt dan zijn er mogelijkheden om het hek zichtdicht te maken. Er zijn speciale vlechtstroken die je op de gewenste plekken door het hek kunt vlechten waardoor het op de juiste plek geen doorkijk meer heeft. Daarnaast kun je denken aan klimplanten die tegen het hek aan kunnen groeien. Het hekwerk is een stevige ondergrond voor de planten en als de plant volgroeid is, ontneemt die het zicht op de tuin.

Ook als lager hekwerk is een metalen hek zoals dubbelstaafmat een goede optie. Bijvoorbeeld als je dieren hebt waarvan je wilt dat ze niet ontsnappen. Een metalen hek zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de hond niet weg kan en ook om kippen in de tuin te houden is een dubbelstaafmat hek de ideale keuze.

Kortom: genoeg redenen om te kiezen voor een metalen tuinhek!

lage metalen tuinhek

Bekijk ook:
15x Schutting ideeën
Hagen
36x Tuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.