Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

10 Stappen op weg naar je droomhuis


Gemiddeld genomen verhuist een mens elke zeven jaar. Wat de reden ook is om te gaan verhuizen, je zal altijd proberen om dat huis te kopen dat voor jou het paleis van je dromen is. Natuurlijk komen hier een heel aantal dingen bij kijken. Hieronder zetten we puntsgewijs op een rijtje welke stappen je kan ondernemen om uiteindelijk bij jouw droomhuis uit te komen.

droomkeuken

aeb0d62f8c0def6c1a3ecc869819d8fe

  1. In gedachten woon je er al. In dat huis met die mooie woonkeuken, waar iedereen aan het einde van de dag binnendruppelt en verhalen loskomen over alles wat die dag is voorgevallen. Terwijl jij een heerlijke maaltijd bereidt bekijk je het gezellige tafereeltje met een liefdevolle blik. Het eerste zaadje is geplant en je wens om op zoek te gaan naar jouw droomhuis, is geboren.

d8dc0591b5dee6ede89e6702b5f43dfe

  1. Natuurlijk heb je meer wensen dan alleen die woonkeuken. Nadat je hebt besloten je droom te verwezenlijken ga je aan de slag om je wensenlijstje te maken. In welke stad en wijk moet de woning staan? Heb je voorkeur voor nieuwbouw of een bestaande woning? Hoeveel kamers zitten er in je ideale woning? Etc.
  1. Na je wensenlijstje te hebben opgesteld is het belangrijk om je financiële mogelijkheden te onderzoeken. Hiervoor kun je het beste naar een adviseur gaan met meerdere financiële diensten, bij jou in de buurt. En om je situatie nog beter in kaart te krijgen, ga je natuurlijk ook nog even bij je eigen bank langs.

c49e1433e39e23f541de265f58f0ed72

  1. Nu je weet waar je precies naar op zoek bent en wat je financieel aankan, kun je beginnen met zoeken. Online vind je veel websites met woningaanbod in verschillende steden. Maar ook als je googled zul je veel informatie vinden. Vergeet ook niet om bij een aantal plaatselijke makelaars langs te gaan. Zij kunnen je vertellen welke huizen er binnenkort in de verkoop komen en welke nieuwbouwprojecten in voorbereiding zijn. Soms is dat namelijk nog niet op internet te vinden maar je droomhuis zal er maar tussen zitten!
  1. Je weet nu welk woningaanbod er is in de omgeving waar jij zoekt. Ook weet je wat je financiële ruimte is. Tijd om te gaan selecteren. Maak voor jezelf een top 3 van woningen waar jij een warm gevoel bij krijgt, en rij er eens langs. Hoe ziet de woning er in het echt uit? Je kan hem ook vast opzoeken met google streetview en bepaal vervolgens of de woning daadwerkelijk in de top 3 thuishoort.
  1. Heb je op basis van de buitenkant van de woningen je top 3 beoordeelt en eventueel aangepast? Parkeer dan bij iedere woning je auto in de omgeving en loop eens een rondje in de wijk waar jouw top 3 woning staat of ga er een nachtje logeren! Bedenk hoe een dag er hier uit zou zien. Waar gaan je kinderen naar school? Waar doe je je boodschappen? Waar bevinden zich de sportvoorzieningen? En hoe kom je op je werk? Allemaal vragen die van invloed zijn op je koopbeslissing.
  1. Nadat je het helemaal met jezelf en je eventuele partner eens bent wat de top 3 is, plan je de bezichtigingen. Is het een nieuwbouwwoning, dan plan je een oriënterend gesprek in met de makelaar.

588956288650ea1de770080042c06c7b

  1. Is er een woning bij waar je op zou willen bieden, dan kun je ervoor kiezen dit zelf te doen. Je kunt ook een makelaar vragen het onderhandelen voor je te regelen. Dit moet wel een andere makelaar zijn, dan diegene die de woning aanbiedt.
  1. Nadat er overeenstemming is over de prijs, kan het voorlopig koopcontract worden ondertekend. Je hebt daarna nog een korte periode de tijd om je financiering helemaal rond te maken. Om deze reden is het belangrijk om voor deze stap te weten hoever je financieel kunt gaan voor de hypotheek (punt 3). Nu hoef je alleen nog maar een offerte op te vragen bij de geldverstrekker van je keuze.

5680b9e85a4391ff93e2dbfee0287eee

  1. Als alles geregeld is, ga je naar de notaris. Je tekent de definitieve koopakte en hypotheekacte en ontvangt, als je een bestaande woning hebt gekocht, de sleutels. Koop je een nieuwbouwwoning, dan begint een periode van nieuwsgierig kijken op de bouwlocatie hoever de bouw al gevorderd is. Intussen besteed je je tijd aan het uitzoeken van eventuele meerwerkopties en natuurlijk…… die mooie woonkeuken waar het allemaal mee begon J.

Bron: Etmagazine.com.au | Dailyimprint.net

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.