Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Zitzak

Zitzak, wat is het eigenlijk?

Een zitzak is eigenlijk zoals het woord al zegt, een zak om op te zitten. Je zou het kunnen vergelijken met een hele grote kussen (90 – 150 cm), gevuld met polystreen korrels (ook wel tempexkorrels, piepschuim of EPS-granulaat) of EPS parels. De omhulsel of ‘kussensloop’ is meestal gemaakt van stevig materiaal, zodat het niet mogelijk doorscheurt. Door de vulling vormt de zitzak zich naar het lichaam dat erop zit, wat een comfortabel gevoel geeft.

Zitzak als woonaccessoire

De zitzak is in zekere zin ook een woonaccessoire geworden die voor velen een toevoeging is aan het interieur. Steeds vaker zie je de zitzak ook terug in horecagelegenheden in het kader van het zogenaamde loungen.

Geschiedenis van de zitzak

De zitzak bestaat al veel langer dan de meesten zullen denken. Al in 1968 is de eerste zitzak ‘Sacco’ in productie genomen door Zanotto in Milaan. Vanaf toen waren ze al bezig met het bedenken hoe ze flexibele meubels konden ontwerpen. Meubels die zich konden vormen naar het lichaam en aan konden passen aan de verschillende posities van verschillende mensen.

De Italianen Franco Teodoro, Cesare Paolini en Piero Gatti waren verantwoordelijk voor het ontwerp van de eerste zitzak. Het is wel een grappig weetje dat zij werden geïnspireerd door boeren. Zij gebruikten vroeger namelijk matrassen die ze zelf gevuld hadden met bladeren.

Zitzak merken

Uiteraard zijn er heel veel verschillende merken die mooie zitzakken produceren. Hieronder een overzicht met alle merken.

Fatboy

Pit stop

Woouf!

Dvelas

Mean Bean

Fredsack

Lazy Jack

Terapy

Sit On It

Sit & Joy

Zitzak

Zitzak

Zitzak

Zitzak

No Comments

Leave a Reply