minimalistis

Huis en inrichting van Lennart & Lotta

Na de opvoeding van hun 3 kinderen in een buitenwijk van Stockholm, wilden Lennart en Lotta een nieuw leven beginnen. Lennart wilde een huis zonder tuin, die constant onderhouden moest worden. Bovendien wilden het stel het liefst een onafgemaakte ruimte, zodat zij zelf konden bepalen hoe alles eruit komt te zien, ipv dat ze een woonklare woning kochten. Dit bleek achteraf ook moeilijker te zijn.

Van hooizolder tot een huis

Ze hebben in 2002 een ruimte gekocht voor ongeveer 750.000 dollar. Een 19e eeuwse hooizolder waar paarden werden gehouden, paarden die de stad schoon hielden. Het resultaat na een paar jaar was dat ze 145.000 dollar hebben besteed, 2 architecten hebben ontslagen en nog steeds niets op papier hadden.

Het stel stond op het punt om het op te geven, totdat Lotta in de sportschool aan de praat raakte met een interieurontwerper, die dezelfde smaak in design bleek te hebben. Een nieuwe samenwerking was geboren.

Huis en inrichting

Allereerst werd de ruimte verdeeld in 2 appartementen: 1 waar ze zelf in gaan trekken en 1 die ze konden verhuren.

Door de superhoge plafonds, was er bovendien de mogelijkheid om een extra verdieping erin te bouwen, die nog meer leefruimte creëerde. Hier kwam de keuken en de eetkamer die ook toegang bood tot een bedekte dakterras. Om toegang te krijgen tot deze verdieping vanuit de woonkamer en de 2 slaapkamers, werd een wenteltrap neergezet, maar ook een kleine lift.

Minimalistische inrichting

De inrichting van het huis is minimalistisch en wit, die ook perfect als gallery diende voor de kunstcollectie van Lennart en Lotta. Alle meubelen van het oude huis hebben ze daar laten liggen en nieuwe gekocht voor hun prachtige loft. Ze wilden bovendien niet zoveel in huis hebben. Het is kalmerend om thuis te komen en enkel je favorieten spullen te zien.

Huis & inrichting van Lennart & Lotta

Via NY Times

Bekijk meer foto's >

Geen reacties
Wat vind jij van deze foto? Klik hier om een reactie achter te laten!
Manfung
Dit artikel is geschreven door en geplaatst in de categorie Binnenkijken op .