balken plafond

Industriële woonkamer van appartement in Parijs

Deze woonkamer is de van het appartement van Fuksas Massimilano. Toen de Italiaanse architect samen met zijn vrouw hiernaartoe verhuisde, hoefden ze eigenlijk niet heel veel aan het huis doen. Ze hadden wel de wens om een meer open karakter te creëren. Daarom besloten ze om een aantal muren af te breken. Hiervoor in de plaatst moesten er wel stalen balken terugkomen om het geheel een beetje te ondersteunen. Deze zorgen ook direct voor een industrieel gevoel in de woonkamer, wat ook wel past bij het open loft karakter. Ook de mooie raampartijen die hier aanwezig zijn hebben een industriële uitstraling. Lekker groot en met stoere witte stalen kozijnen. Ze bieden bovendien een adembenemend uitzicht op de beroemde Place des Vosges. Het zonlicht wordt via de lichte vloer van stenen platen weerkaatst, waardoor er een lichte sfeer ontstaat in de woonkamer.

Industriële woonkamer van appartement in Parijs

Bron: marieclairemaison.com | Fotografie: Gilles de Chabaneix

Bekijk meer foto's >