Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.comModern interieur Woonaccessoires Wooninspiratie

Spelen met wanden

We hebben ze allemaal en overal om ons heen. Of we nu wonen in een modern stadsappartement, in een authentiek 19e eeuw herenhuis of in een afgelegen boerderij. In een eigen woning of in een huurhuis. Wanden, ontzettend veel wanden.

Wanden in je woning

Bij de een zien we strak, wit geschilderd stucwerk, bij de volgende verwaarloosde muren met doorkomende baksteen, bij weer een ander magneet- of blackboard wanden. Sommigen plaatsen blinde muurtjes, andere halen wanden juist weg voor meer lichtinval. Maar wat de meesten met hun wanden doen is – niets! En dat is zonde.

Gematteerd of juist gespiegeld

Die drie of vier wanden van een kamer zijn in principe slechts platte, 2D afscheidingen die de grens aangeven tussen “binnen en buiten de ruimte”. Maar met deze vlakken kan je eindeloos spelen. Door kleur toe te passen op wanden, kan men verschillende ruimten met elkaar verbinden of juist het verschil in functie duiden. Met kleur en prints zijn we ook in staat kamers ogenschijnlijk ruimer en kleiner te maken, zelfs hoger of lager. Bovenal kunnen we met beeld ineens “3-dimensionaal” spelen of fictieve diepte creëren. Denk hierbij aan fotobehang of wand-vullend schilderwerk.

Drukke prints geven intimiteit

Muren staan niet op zich, zoals niets op zich staat in een woning. Muren, vloer en plafond zijn verschillende vlakken maar één verhaal, waarbij de vloer geldt als het fundament voor het geheel. Het samenspel van deze vlakken bepaalt uiteindelijk de basis van je inrichting en het begin van je thuis. Kijk nog eens naar de staande vierkante meters in je huis.

Behangen of verven

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou


1 Comment

  • Reply
    Met de voetjes op de vloer | Inrichting-huis.com
    5 september 2013 at 11:23

    […] al kort genoemd in “Spelen met wanden” leggen vloeren de basis van een woning en bepalen deze in grote mate de verdere invulling van […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.