Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.comTuin inspiratie

Kunstgras voor je tuin

De voorjaarsschoonmaak is gedaan. De ramen zijn gezeemd, keukenkastjes zijn uitgemest en overal is de bezem doorheen gehaald. De lente wacht, heerlijk. Tijd voor het volgende project: de tuin. Je Die kan ook een upgrade gebruiken, maar het resultaat moet wel zo onderhoudsvrij mogelijk zijn. Want als de zon eenmaal schijnt, wil je daar ook van kunnen genieten en niet in de weer zijn met gras maaien, zaaien, water sproeien etc. Onze tip: kunstgras!

Kunstgras in de tuin

Kunstgras?

Ja, kunstgras. Tegenwoordig is dat namelijk nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Het materiaal is flink verbeterd en de “plastic” uitstraling waar je misschien aan denkt, is er niet meer. Het gras dat op professionele sportvelden ligt, is anders dan het kunstgras dat in tuinen wordt gelegd. De felle kleur groen die je op bijvoorbeeld hockeyvelden ziet, is bijvoorbeeld niet echt realistisch. Kunstgras voor tuinen is er tientallen varianten waarbij het groen de kleur heeft van echt gras. En ligt het kunstgras eenmaal in je tuin, dan heb je er geen omkijken meer naar zoals je dat wel hebt bij gewoon gras.

Kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin

Waarom kunstgras kopen?

Uiteraard is het onderhoudsvrije aspect een grote plus. Maar er zijn meer voordelen. Zo heb je altijd een mooie, groene grasmat, je hoeft niet meer te maaien en kunstgras is kind- en huisdiervriendelijk. Ook als je last hebt van hooikoorts kan kunstgras kopen letterlijk een verademing zijn.

Kunstgras in de tuin

De tuin zomerklaar

Een groen gazon aangekleed met kleurrijke planten en bloemen, mooie tuinmeubels, een barbecue die rookt, een fris zomerbiertje: zie jij het al voor je? Hoe je het wil aanpakken, is aan jou. Je kunt kiezen voor een grote grasmat, maar kijk ook eens hoe in deze patiotuin [http://www.inrichting-huis.com/luxe-comfortabele-patio-tuin/] die we eerder tipten, alleen het eetgedeelte van kunstgras is voorzien. Met kunstgras in je tuin is 1 ding zeker: bij jou is het gras groener dan aan de overkant.

Kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply